Amarga bellesa


El passat 23 de maig s’inaugurà a la sala d’exposicions del Col·legi de Metges de Barcelona l’exposició col·lectiva Art per a la llibertat. Aquesta exposició ha estat coordinada per l’Associació Sírio-Catalana i en ella participen els artistes Albert Casals, Pujol Grau, Diaz Gil, Mowafak Kanfach, Ferran Soriano, L’Altrange, Matilde Vela, Fouad Abou Saada, Josefa Hernández, Juan Canals, Enrich Doménech, Anthony Pilley, Marvilla, Hector Balduzzi , Esperanza Tortadés, Dario Sigismondo, Fina Olivart i Marcela Jardón.

Tot i les diferents nacionalitats dels participants –siris, llatinoamericans, catalans i d’altres països- es desprèn un aroma comú del conjunt de les obres: un aroma que no és altre que els sentiments i la realitat que es viu a Síria des de fa més d’un any. El recolzament a la revolució, el reclam dels orígens, la por, la tristesa i l’enyorança són alguns dels sentiments que emanen de les peces d’aquesta mostra.

A primer cop d’ull hi ha quelcom que immediatament crida l’atenció de l’espectador:  és la tendència a l’abstracció i al naïf de la totalitat de les peces i que les dota d’una amarga bellesa darrera de la qual s’amaga la crítica i el rebuig envers el conflicte siri que es fa visible en observar les obres detingudament. D’aquesta manera, doncs, els artistes participants, aconsegueixen la seducció del visitant després de sacsejar-lo i agitar-lo, fent-lo així entrar en contacte amb els successos de la revolució.

Art per a la llibertat, així, aconsegueix la finalitat declarada pel Dr. Abed en el discurs d’obertura  de ser un espai de llibertat on els artistes poden expressar-se sense la por a la censura que els impedeix exposar les obres a Síria.a la crítica i el rebuig envers el conflicte siri que es fa visible en observar les obres detingudament.

Núria Montclús

“Art per a la llibertat”
del 23 al 31 de maig
Sala d’art del Col·legi de Metges

Passeig de la Bonanova 47 08017 Barcelona


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s